SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
A rum szigete

: A rum szigete

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

465 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Vestdijk, a harcos humanista író (a második világháború idején túszként sokáig a megszállók fogságában volt), költő, filozófia-, zene- és művészettörténész Jamaicát, "a rum szigetét" választotta színhelyül 1940-ben írt regényéhez. Az időpont: 1737. Jamaica közel egy évszázada angol gyarmat. Richard Beckford, a gazdag ültetvényescsaládból származó, Oxfordban jogot tanult fiatalember, bátyja megbízásából visszaindul a rég otthagyott szigetre, hogy kinyomozza, kik dézsmálják a család cukornád- és rumkészletét. De titokban egy másik tervet is dédelget magában: fölkutatni egy legendás hírű asszonyt, Anne Bonneyt, az "amazonkalózt", aki kisgyerek korában megvédte őt vérszomjas társaitól. A két szálon futó cselekmény a közös szereplők révén össze-összefonódik, majd megint reménytelenül szétválik, s noha egy pillanatra felcsillan a lehetőség: beteljesül a régi, gyerekkori álom - hamarosan az is semmivé foszlik, s az álomból kigyógyuló fiatal jogász valóságosabb, bár rövid életű szerelmet kap kárpótlásul egy nem kevésbé rendkívüli asszonytól. E romantikus figuráknak mintegy ellenpontjaként, Vestdijk sokoldalúan ábrázolja a korrupt, nemegyszer a kalózokkal szövetkező, tehetségtelen gyarmati tisztviselőket. Az "egérarcú isten", a "jóságos" kormányzó úgy summázza a lényeget: "Azáltal uralkodunk, hogy hagyjuk, hadd menjen minden a maga útján; persze, durván fogalmazva... Az ember úgy hever minden mellett, mint egy álmos házörző kutya. Ez a tipikus angol életstílus..." A romantikus filozofikus hangvételű, érdekes pszichológiai megfigyelésekben is gazdag történelmi regény emlékezetes olvasmányélményt kínál a legkülönbözőbb érdeklődésű olvasóknak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!