SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
A solentinamei evangélium

A solentinamei evangélium

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Dél-Amerika Kereszténység

Sorozat:

Világkönyvtár

Terjedelem:

524 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A solentinamei szigetek a nagy kiterjedésű Nicaragua-tó egyik festői szépségű szigetcsoportja. Ernesto Cardenal, a pap-költő, a nicaraguai forradalmi kormány kultuszminisztere itt, az egyik szigeten épült templom tövében alapította meg 1965-ben katolikus kolóniáját, ahol a helybeli parasztoknak és halászoknak evangéliumot hirdetett, és a felolvasott passzusokat a hívőkkel együtt vitatta meg. A "felszabadítási teológia" szellemében fogant beszélgetések a vallás és a forradalom sajátosan latin-amerikai összefonódásának izgalmas dokumentumai. A mű ezekből az érdekes, olykor meghökkentő, rögtönzött és kollektív bibliamagyarázatokból ad válogatást. Cardenal híressé vált kolóniája 1977-ig állt fenn; ekkor Somoza gárdistái felszámolták a solentinamei közösséget; a beszélgetések több résztvevője azóta elesett a nicaraguai felszabadító harcokban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!