SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
A spanyol inkvizició titkai

: A spanyol inkvizició titkai

Kiadás:

Budapest, 1927

Kiadó:

Vass József Könyvkiadóhivatala

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Spanyol irodalom Spanyolország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

191 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Andalussa fővárosában, Sevillában emberemlékezet óta, de még napjainkban is a Varrio de Triana, a Triana városnegyed volt azon hely, hol a nép söpredéke, tolvajok, gazemberek, fegyenczek és orgazdák keresték és találták meg a maguk rejtekhelyét. Igy volt ez a tizenharmadik század közepe felé, tehát abban az időben is, melyben az ezen könyvben elmondottak történtek. Ötödik Károly uralkodása a kicsapongó és vidám Spanyolországot óriási gyászházzá változtatta át, az éneket sóhajtás, az életbizalmat halálfélelem, a beszédet suttogás, a nyilt, őszinte jellemet kétkedés és bizalmatlanság pótolta, mert az emberek vagyona, szabadsága, élete hajszálon függött és e hajszál fölött állandóan ott lebeget a Damokles kard, mely minden pillanatban lesújthatott. Sevilla lakói még komorabbak és hallgatabbak lettek többi andalussai honfitársaiknál, hiszen a pusztitó fenevad, az inquisitió barlangjában, közelében éltek és a fenevad természetszerűleg a karmaihoz közel lévők közül szedte legtöbb áldozatát. Nem volt előtte semmi sem szent, nem kiméit senkit és semmit, s pusztításaiban segítették maguk az áldozatok, kik, hogy az inquisitió börtöneit, vesztőhelyek és vérpadjait elkerüljék, az inquisitió szolgálatába állottak és szállították a vérszomjas és mindig éhes fenevadaknak az áldozatokat. Az 1534-ik év február havának 15-ik napján történt, este hét órakor."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

2 600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!