SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
A Szikláshegyek varázslója

: A Szikláshegyek varázslója

Kiadás:

Budapest, 1940

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Ifjúsági

Terjedelem:

256 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Testvéreim!
Sok valóságot és kevés mesét írtam össze ebben a hosszúra nyúlt beszélő levélben. Nem írhattam csak-valóságot, mert életemben több volt a fekete nap, mint a fehér. És félt az én lelkem szelleme, hogy a fekete napok sötétjében elhalványul az a ragyogó történet, amit Odafent, a csillagok fölött maga a Nagy Szellem adott a szívembe…
Nem vagyok hőse, csak szerény összefűzője ennek a földi epizódnak. Hősei az én nemes vörösbőrű testvéreim… Az ő lelküket akartam feltárni előttetek. Talán sikerült megértenetek őket. Hau! Beszéltem."

A szerző 13 éves kora óta tanulmányozta az amerikai indián törzsek életét s ez ügyben kiterjedt levelezést folytatott az indiánok erkölcsi és anyagi támogatása érdekében. Hálából a nevadai seson indiánok 1934-ben tiszteletbeli indiánfőnöki címmel tüntették ki, 1937-ben a kanadai irokojz törzs indiánná fogadta. Közben 1939-ben mint első európai, elnyerte az Indian Philosophy doktori oklevelét…

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!