SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
A vörösvágási idill. The Idyll of Red Gulch

: A vörösvágási idill. The Idyll of Red Gulch

Kiadás:

Budapest, 1921

Kiadó:

Lantos A.

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés Angol nyelv

Nyelv:

Angol, Magyar

Sorozat:

Kétnyelvű Klasszikus Könyvtár

Terjedelem:

31 p.

Kötésmód:

fűzött

tartalom:

Francis Bret Harte (1839-1902.) kalandos uton jutott az irodalomhoz. Albanyban született, de már gyermekkorában elkerült Kaliforniába, hol előbb mint tanító, aranyásó, szedő, újságíró és pénzügyi tisztviselő működött. Első munkái a hatvanas években jelentek meg; különös feltűnést keltettek kaliforniai novellái, melyekben az aranyásók zordon és kalandos életét mutatta be. Népies rajzai, jellemképei nagy hatással voltak az európai irodalomra, így nálunk Mikszáthra. Élete végén a kaliforniai egyetem tanára lett, majd Németországban és Angliában konzulkodott. Ugyanitt halt is meg. Nevezetesebb művei: Tales of the Argonauts (Az argonauták meséi. Novellák az aranyásók életéből. Ebből való az itt közölt elbeszélés.) The Story of a Mine. (Egy bánya története.) Jeff Brigg's Love. (J. B. szerelme.) Condensed novels. (Sűrített regények; tulajdonképen hires nagy regények rövidre fogott paródiái.) Költeményei is figyelemre méltók.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!