SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Ablakok

: Ablakok

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Dán irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

185 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Marcus Lange negyvenkét éves középiskolai tanár szabadidejének legnagyobb részét azzal tölti, hogy "kukkol": a lakása ablakában felállított, függöny mögé rejtett távcsövön keresztül meglesi a szemközti ház lakóinak mindennapi, kispolgári életét. Nem holmi szexuális perverzió ez nála, hanem életforma és világszemlélet - Marcus intellektuális voyeur, kívülálló, passzív néző, az utca túloldalán - és tágabb környezetében: az iskolájában, Dániában, a nagyvilágban - zajló "emberi színjáték" szenvtelen megfigyelője. Csakhogy egy napon (akár Antonioni Nagyítás c. filmjének fotósát) őt is magával sodorja, részvételre kényszeríti a valóság: nézőből szereplővé válik. Vajon főszereplővé, ahogy azt a szemközti lakásban felbukkanó titokzatos, hol szőke, hol meg barna nőbe kamaszmód belehabarodó tanár gondolja? Vagy szánalmas epzódfigurává, akit egy ravaszul kitervel gyilkosság egyetlen szemtanújaként arra használnak fel, hogy vallomásával tisztára mossa a tettest? Egyáltalán, lehet-e az ember csupán nézője az életnek, másokénak és a sajátjának?

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!