SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Akik a tengerrel csatáznak

: Akik a tengerrel csatáznak

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Holland irodalom

Sorozat:

Századok - Emberek

Terjedelem:

622 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Az egyik legnépszerűbb holland regényíró, az A. den Doolaard néven publikáló Cornelius Spoelstra 1901-ben született Zwolléban. Könyvelőként kezdte, majd újságíróként beutazta Európát és Észak-Afrikát. Aktív antifasiszta lévén, a második világháború alatt a náci megszállás elől emigrációba kényszerült, és a londoni rádiónál folytatta tevékenységét. Hollandia felszabadulása után Walcherenbe került az angol hadsereg és a walchereni gátrendszer újjáépítésére alakult holland kormánybizottság összekötő tisztjeként, így szerzett bőséges tapasztalatokat arról a hősies küzdelemről, amit holland mérnökök, vállalkozók és gátépítő munkások folytattak a tartományt elözönlő tengervízzel és az idővel. A nácik elleni harcban az angolok ugyanis fölrobbantották a tengerszint alatt fekvő terület védőgátjait; az új gátrendszert addig kellett megépíteni, amíg a sós víz ki nem pusztítja a növényzetet, össze nem dönti a házakat és más vidékre nem kényszeríti az emeleteken kuporgó lakosságot. Hogyan zajlik ez a gyakran kilátástalannak látszó küzdelem és a mindennapi élet az apály-dagály váltakozása szerint ki-be vonuló víztömeg kényszerű szomszédságában - erről szól A. den Doolard hiteles dokumentumokon alapuló krónikája.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!