SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Amikor nagyapám átsíelt Finnországba

: Amikor nagyapám átsíelt Finnországba

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Finn irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

219 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Daniel Katz mindjárt az első regényével valósággal berobbant a finn irodalomba: egy család három nemzedékének krónikáját írta meg benne, a Solem Alechem-i hagyományokat követve, édes-bús iróniával, csipetnyi nosztalgiával és ifjú korához szinte nem is illő bölcsességgel. A történet Polock városától keletre, egy kis faluban kezdődik, valahol a cári Oroszországban. Innen kerül Benno, a nagyapa, a kronstadti katonaiskolába, amelynek ő a legkisebb tengerésze: mindössze 150 cm magas. Az egyébként erős és egészséges fiatalember levelezés útján megismerkedik későbbi feleségével, és csak az első személyes találkozás után derül ki, hogy a fényképek csalókák: a vőlegény apró termetű, a menyasszony viszont igencsak tenyeres-talpas fehérnép. Berno nagyapa, gyermekei és unokái élettörténetét meséli el a szerző, csodálatosan kedves humorral, sok egyéni élményét is megörökítve.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!