SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Az édenkert könyve

: Az édenkert könyve

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Jiddis irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

JAK füzetek

Terjedelem:

189 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630745356

tartalom:

- Régóta itt vagy már, Smúel Abe? - Már több mint egy órája várok rád, Piszerl. Jót aludtál, unberufen! A nyitott ablakhoz léptünk, és kinéztünk rajta. Kint, a réten Behemót, a vadbika legelészett. Az őt őrző három mezítlábas pásztor kártyázott... Láttuk, ahogy Haszia angyalasszony ott sétálgat a paradicsomi réten. A kilencedik hónapban volt, és minden este sétálgatott egy kicsit az édenkerti réten, hogy kiszellőztesse a fejét a friss levegőn. - Piszerl, miért vett fel piros kötényt?! - kérdeztem pajtásomat. - Ha a bika meglátja a pirosat, ne adj' Isten, még valami szerencsétlenség történik! ... a várandós angyalasszonyka odament a bikához, és megsimogatta a nyakát... Simogatta, simogatta a hatalmas állatot - azután hirtelen egészen közel hajolt hozzá, és a fülébe súgta: - Jön a Messiás! A bika egész súlyos testében megremegett. "Jön a Messiás!" - Hisz ez azt jelenti: nyomban levágják, sakterolják, húsát darabokra szeletelik! Azután húsát megsütik, a cadikok megzabálják, kalácsdarabkákkal tunkolják a zaftját, és közben nyalogatják a szájuk szélét: "Ej-haj, ej-haj, ez aztán a paradicsomi íz! Valami mennyei!" Behemót, a vadbika ekkor valóban megvadult. "Jön a Messiás!", a veszély közel, szökni, menekülni kell! Menekülni, amíg nem késő, menekülni, a sakter kése elől!

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!