SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Az Ég akarata

: Az Ég akarata

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Svéd irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

196 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630713594

tartalom:

Az 1906-ban született Artur Lundkvist úgy lett a mai svéd irodalom "nagy öregje", hogy megmaradt a svéd irodalmi élet "fenegyerekének" is. A rendkívül termékeny művész minden újabb műve igazi esemény s meglepetés - hiszen már műfajuk is csak nehezen meghatározható: a "regény" esszébe, széles sodrú szabad versbe csap át. Ennyire regény csak Az Ég akarata is. "Dzsingisz kánt így képzelem" - írja Lundkvist. A szerző megkísérli, hogy behatoljon a barbár törzsfő személyiségébe; mintegy belülről kifelé haladva próbálja megérteni a nagy hódító világának logikáját. Mindvégig belül maradva hősén, végigkíséri a vezért ifjúkorától a feltétlen hatalom megszerzésén át egészen eddig a pillanatig, amikor a mongol birodalom és a kán hatalmának korlátlansága már az abszurditásba fordul, egészen Dzsingisz kán haláláig. Lundkvist tárgyismerete lenyűgöző fantáziájával és költői erejével párosulva nemcsak rekonstruálja a világhódító mongolt, a kora fölé emelkedő, ám attól szabadulni mégsem tudó, mert világtörvények hatalmával hozzáláncolt nagy embert, de egyben jelképpé is emeli ezt a sorsot, a kán szellemi-lelki fejlődését.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!