SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Az első csatát megnyertük

: Az első csatát megnyertük

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Repülés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

152 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Moszkva ég! Akár egy hónappal ezelőtt is csak lidérces álmunkban képzelhettünk volna el ilyesmit... - Mark, indulni kell!... Lázasan körbe-körbe pillantva felfedeztem egy fénylő pontot a fényszórók nyújtotta piramist alkotó sugarainak találkozásában. Gyorsan oda!... Gépem néhányszor a fényszóró vakító ostorának csapása alá esett. Hatalmas erővel vágott rám a fény. Ösztönösen menekültem előle, s miközben energikusan a fülke belseje felé fordultam, orrommal beleütköztem a botkormányba. Néhány másodperc múlva ismét azt állapíthattam meg, hogy sötétben vagyok. De alighogy ez a gondolat felvillant bennem, tűzgömböcskék robbantak körülöttem. A gép hevesen megrázkódott... Hogyan történhetett meg, hogy az európai nagyvárosokat földig bombázó Luftwaffe, amely szinte korlátlan úrként tevékenykedett a kontinens légkörében, éppen a szovjet fővárost kímélte meg? Hogy a frontokon kezdetben komolyabb ellenállásra képtelen szovjet légierő éppen Moszkva fölött aratta első nagy győzelmét? Ezekre a kérdésekre keres választ Mark Gallaj könyve - személyes élmények és dokumentumértékű emlékek alapján - őszintén, emberien, nemcsak a sikerekről, hanem a kudarcokról és hibákról is nyíltan beszélve. De túl e történelmi mondanivalón regénye pártját ritkítóan érdekes és hiteles bemutatása a repülés szenvedélyének, szakmai és emberi problémáinak, az ember és a gép századunkban oly sokat vitatott kapcsolatának.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!