SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Az éneklő hal

: Az éneklő hal

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Izlandi irodalom Nobel-díjas írók

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

339 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A regény a századforduló utáni évek Izlandjába visz el bennünket. A történet hőse Álfgrimur, az elhagyott gyermek, akit egy Amerikába kivándorolt asszony hagyott a kikötőben jólelkű öregemberek gondjaira. Itt nő fel, a fogadott "öregszülők" otthonában szegénységben, de erkölcsi tisztaságban. A gyermek tehetségét hamar észreveszik nevelőszülei, gimnáziumba küldik, utolsó garasaikat is összekuporgatva. Álfgrimur csakhamar kitűnik az iskolában, szép eredményekkel örvendezteti meg az idős házaspárt. Az is kiderül, hogy a fiú páratlan hangjával nagy énekművésszé válhat. Az öregek eladják kicsiny viskójukat, hogy az érte kapott pénzen Dániába küldhessék a fiút magasabb képzettséget nyújtó énekiskolába. Álfgrimur élete azt példázza, hogy a nép fiai, ha egyszer összefognak,elérhetik és megteremthetik a maguk szebb világát. Érdekfeszítő, szép olvasmány Laxness könyve. Az "öregszülők" egyszerű, hétkönapi hősiességét olyan szeretettel ábrázolja az író, hogy sorai néhol a költemény művészi erejével ragadják el olvasójukat.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!