SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Az öt bölcsesség lámája

, : Az öt bölcsesség lámája

Kiadás:

h. n., 2009

Kiadó:

KönyvFakasztó Kiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Buddhizmus és keleti vallások

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

385 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789638777065

tartalom:

"Megmutatjuk az igazi Tibetet. Hamisítatlan férfiakat és asszonyokat, megtörtént eseményeket. De úgy, hogy a személyekben senki ne ismerjen magára, mégis az élő valóság legyen. Regény. Az első regény, amit tibeti láma írt a Nyugat világának, hogy vele hóborította hazája fennsíkjainak tiszteletet és megbecsülést szerezzen. Így született meg ez a könyv Tibet elvarázsolt pusztaságain." (Alexandra David-Neel, Jongden Láma) A szerzők személye garantálja, hogy Az öt bölcsesség lámájában valóban autentikus művet kap kézhez az olvasó. Alexandra David-Neel életének 101 esztendejéből 58-at a tibeti kultúra tanulmányozásának szentelt. 1911-től kezdődően expedíciókat vezetett Tibetben, három évig egy kolostorban tanulta a tibeti nyelvet, és szent könyveket olvasott. Találkozott az emigrációban lévő Dalai Lámával, és szoros barátságot kötött a pancsen lámával. Maga is láma lett, és fiává fogadta állandó útitársát, Jongden lámát. Az 1930-as években számos könyvet publikált Tibetről, és - sajnálatos módon hamar feledésbe merülő - művei az akkori Európában nagy népszerűségnek örvendtek. Jongden láma Tibetben született, és tudatosan tanulmányozta népe kultúráját. Olvasta a hazájáról Nyugaton megjelent könyveket, és úgy találta, hogy azok nem mutatják be hitelesen a tibetiek életét. Megfigyelései, feljegyzései adták az alapot Az öt bölcsesség lámájához.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!