SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Barakklakók

: Barakklakók

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Svéd irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

249 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Hősei valamennyien olyam emberek, akik már láttak valamicskét a világból s úgy gondolták, értenek is egyet-mást abból, amit átéltek. Épp ezért ragaszkodnak Stockholmhoz: aki ott dolgozhat, nem marad meg másutt. Úgy vélik, a nagy hajógyárban biztonságban van munkájuk, megélhetésük, otthonuk. A nyugodt ebédszünet és a harminckét napi fizetett szabadság. Ám a regény végére a hajógyár megszűnik és szélnek ereszti az embereket. Éppen a nagy, közös munka, az új híd ítéli a gyárat halálra. A külvárosi barakkot lebontják, a vélt biztonság melege elillant, nincs ember, aki nyugodt lehet a holnapja felől. A regény szerkezete rendkívül laza, egy része szinte különálló arcképek füzére. Ez azonban csak látszat. Valójában minden fejezet, minden részlethez az egészet teszi teljesebbé. Nagyszerű jellemformálás, megjelenítő erő, a való élet pattanásig feszült ellentétei nyomják bélyegüket erre a műre. Puritán stílusán átsüt az emberszeretet és a svéd társadalmi igazságtalanságok elleni vád. Szép és igaz könyv."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!