SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Búcsú az istenektől

: Búcsú az istenektől

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Indiai irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

108 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Négy fivér érkezik Palászagáva faluba, gyermekkori házukba, hogy búcsút vegyenek a családi szentélytől, mert házi istenük, Narahari szobrát a legidősebb fivér. Aba magával viszi a városba. Nyolc nemzedék hagyományának szála szakad meg: az oroszlánarcú istenség háromszáz évvel ezelőtt érkezett a faluba, s nemzedékeken át évről évre ünnepeket tartottak a tiszteletére, amelyeken részt vett a falu apraja-nagyja. A fivérek, ki-ki a maga módján, felidézik gyermekkori emlékeiket. Készülődés közben, a búcsúzás, szertartásai alatt szerelem szövődik Dzsagu, a legfiatalabb fivér és szép sógornője között: az egyik falubeli álmot lát: az istenek szentélye alatt aranypénzzel teli edények rejlenek: betoppan Vinukáká, a szerzetes nagybácsi, és majdnem felborítja az egész tervet; de az istenszobrok végül útra kelnek, s Káku, az öreg néne magára marad az omladozó házban...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!