SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Embernek fia

: Embernek fia

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Latin-amerikai irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világkönyvtár

Terjedelem:

375 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Az Embernek fia, az elmúlt évtized egyik legszebb dél-amerikai regénye egy alig ismert nép, a guarandí indiánok sorsáról ad hírt, és hazájukról, Paraguayról, az örökös diktatúra országáról. Augusto Roa Bastos, Paraguay egyetlen jelentős élő prózaírója az argentínai emigrációban írta meg, és életének alapélményét, az 1932-ben kitört chacói háborút állította a középpontjában. A regény legtöbb szereplője indián paraszt és katona, eldugott falvak lakói, akiket a XX. század nagy dél-amerikai vágóhídjára, a Chaco térségébe hajtottak, hogy ott, ahol a földből minden lépésre petróleum fakad, de víz egy csepp se, a történelem egyik legfurcsább háborújában szomjan haljanak az ellenük harcoló bolíviai sereggel együtt. De nemcsak a Szomjúság Háborújáról szól a könyv: Roa Bastos, akinek látásmódja annyira rokon a García Márquezével, hogy könyve a Száz év magány irodalmi előzményének tekinthető, a mágikus realizmus eszközeivel tárja fel egy nép soha meg nem írt, valóságos történelmének fantasztikus mozzanatait. Így leszünk tanúi annak, hogyan születik meg a "leprás Krisztus" Itapéban, és hogyan válik a lázadás jelképévé, hogyan rohan bele egy bombákkal töltött fantomvonat a gyülekező forradalmárok tömegébe, és hogyan hatol be egy elhagyott, kimustrált vasúti kocsi sínek nélkül lassan, észrevétlenül az őserdőbe. A kontinens legelmaradottabb népének történelme ez: a mindig lázadó és mindg eltiport parasztoké, akik isteneikről és elhagyottan, megteremtik a maguk leprás, indián Krisztusát, de a megváltás elmarad.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!