SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Észak gyermeke

: Észak gyermeke

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Vörösváry Kiadóvállalat

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Svéd irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

192 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Edquist Märta svéd írónő hosszú időt töltött vándortanítónőként legészakibb testvérnépünk: a lappok között, így ismerte és - szerette meg őket. Az Észak gyermeke lapp tárgyú irodalmi műveinek legsikerültebbje. Svédországban 1941-ben jelent meg Inga Marja Svonni címen és még ugyanez évben négy kiadást ért meg. Tárgya egy lapp kislány élete születésétől férjhezmenéséig. A kis Inga Maria köré csoportosítja mondanivalóit: a lappok életét, játékait, szokásait, gondolkodásmódját és küzdelmeit a rideg természettel. Így egy rendkívül érzékenylelkű, élesszemű, finomtollú írónő élményein keresztül ismerkedik meg az olvasó azzal a romlatlan ősi vadász- és nomád pásztorélettel, mely valamikor a mi eleinknek is életformája volt. Vitéz Mezey Dénes fordítása az eredeti mű bájos hangulatát maradéktalanul adja vissza. Märta Edquist hangulatos regénye a magyar úri családok hölgy és leánytagjainak is bizonyára kedves olvasmánya lesz.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!