SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Fogadó a repülő sárkányhoz. Kisregények és elbeszélések

: Fogadó a repülő sárkányhoz. Kisregények és elbeszélések

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Ír irodalom Krimi

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

391 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630732599

tartalom:

"Le Fanu a klasszikus gótikus rémregényekhez mérten időnként vasárnapi matinénak számít, hiszen a beválogatott novellák némelyikében nincs semmi természetfeletti, illetve semmi olyan, amit ne lehetne ésszerűen megmagyarázni (ilyen például a címadó írás). Ami tényleg gótikusnak tekinthető, abban viszont van minden. Főként a Carmilla című novellára gondolok, ahol egy nőstény vámpír teszi a dolgát éjszakánként és tartja rettegésben a környéket. Vérszívás közben nem csak arra van ideje, hogy kilétét leplezze a vendéglátó várkastély lakói előtt, hanem a várúr lányával, a szende szűz Laurával is szerelembe esik (természetesen ez egyoldalú kapcsolat, mindenesetre merész ötlet ilyet leírni a viktoriánus korban). Klasszikus vámpírtörténet, némi sajátos elképzeléssel keverve, megválaszolatlan kérdésekkel tarkítva. A többi írásban a borzalmak helyett inkább a hangulat a döntő, ezért fényes nappal, tömegközlekedési eszközökön, életörömmel telve a hatás korlátozott mértékben érvényesül."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

700 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!