SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Francisco Pizarro

: Francisco Pizarro

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Spanyol irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

219 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Quintana (1772-1857) a múlt század elejének egyik legkiválóbb spanyol költője, szabadságharcosa és politikusa, a spanyol romantika nagy alakja, haladó francia társadalomfilozófiák eszméin nevelkedett, és ezekhez egész életében hű maradt. Írásaiban, tirtaioszi ódákban, hazafias drámákban lelkesítette népét a külső-belső elnyomás ellen, hatalmas pátosszal zengte a felvilágosult gondolat, a társadalmi és tudományos haladás ügyét. Francisco Pizzaro című regényes életrajzában, amely Plutarkhosz legjobb klasszikus hagyományait eleveníti föl, Perú meghódításának drámai történetét mondja el, az írástudatlan zsoldosvezér és az inka élethalálharcát, a spanyol kapitányok marakodását, a korai gyarmatosítás egyik megrendítő epizódját. Könyve a társadalmi és lelki mozzanatokra egyaránt figyelmező, emelkedett szellemű, tisztes történetírás mintaképe."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!