SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Hibiszkuszháza

: Hibiszkuszháza

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Kínai irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

369 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A hibiszkuszcserje két-három méter magasra megnő, fának is beillik, tenyérnyi rózsaszín virága nyáron s ősszel pompázik, a fagyot is állja; labdaszerű, bolyhos termést hoz. A hibiszkuszsátor hibiszkuszcserjék sűrűn összefonódó ága - a boldog nász jelképe. Hibiszkuszváros a halhatatlanok lakhelye, eltávozott jó barátok emléke dereng föl, ha emlegetik. Hibiszkuszország: Kína Hunan tartománya, az író, Ku Hua szülőföldje és regényének színhelye. Hibiszkuszházát persze hiába keresnénk a térképen, de a Vuling-hegység ott nyúlik az égig Hunan déli határán, tanúként, hogy a hibiszkuszházi Hu Jü-jin története talán másképp, talán nem is egyszer bizony megesett a "kulturális forradalom" zűrzavaros évtizedében. Tulajdonképp nemcsak e komor évtizedről szól a regény, a hatvanas évek elejétől követhetjük nyomon a dél-kínai község mindennapjait, ahová három tartomány tizennyolc járásából hordták a híres-nevezetes vásárokra portékájukat a han nemzetiségű kalmárok, jao vadászok, csuang vándorárusok. Ku Hua mindössze harminckilenc esztendős volt, amikor 1981-ben a Hibiszkuszháza Kína-szerte ismertté tette nevét. 1982-ben a regény elnyerte a Mao Tun irodalmi díjat.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!