SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Honkeresők

: Honkeresők

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Portugál irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

328 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Brazília! - mágikus szó a kalandorok vagy nincstelenek fülében. Fölsejlik a trópusok mesés kincsű, egzotikus világa, ahová a bűnös csábú arany mágnesként vonz boldog-boldogtalant. E képzelt Eldorádó felé véget nem érő láncban tart a honkeresők, nincstelenek, kalandvágyók serege. Lelkükben törhetetlen vágy, illúziók, remények. Hiszik, hogy amit nem adott meg az anyaföld, megadja az idegen. S amikor évek múltán reményszegetten, megalázva bandukolnak, koldusbottal a kezükben, szívüket egyetlen érzés hevíti csupán: a honvágy. Visszatérni az édes szülőföldre, mely mint gonosz mostoha, kitaszította őket. A nosztalgikus elvágyódás népének nagy modern írója, a portugál Ferreira de Castro a nosztalgikus elvágyódás regényét írta meg a Honkeresők-ben. De a portugál hontalanság érzését megfosztja misztikus köntösétől és könyörtelenül rámutat a Brazíliába szakadt portugál paraszt hányattatásának okára: az éhségre. Fájdalmasan szép sorokban írja meg, hogyan hanyatlanak vissza egy nagy álmú kicsiny nép csalódot fiai a szülőföld anyai ölébe.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!