SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Kanthapura

: Kanthapura

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Indiai irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

277 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A technikai civilizáció korában megszűnnek a távolságok és más égtájakon, más csillagzat alatt élő népek is közelebb juthatnak egymáshoz. Ez a közelség azonban mindaddig csak fizikai kapcsolat marad, amíg más síkon, az időt és teret legyőzve, a művészet segítségével nem kerülnek emberközelbe más népek és erkölcsök, más hagyományok és más hétköznapok. Raja Rao arra vállalkozott a regényében hogy megmutassa a világnak mi történt a sok százmilliós Indiában, Gandhi korában. Hogyan ébredt rá egy soknemzetiségű, hatalmas ország az egység, az összefogás és a közös küzdelem szükségességére. Egy törékeny testű, de erős lelkű férfi, Mahátmá Gandhi példát mutat hazájának, és életét adja eszméiért. Példamutatásának erejét és eszméit egy kis indián faluban, Kanthapurában is megértik és követik. Minden faluban akad híve, aki vállalja sorsát. Mert nemcsak Kanthapurában, hanem egész Indiába "eljött ... a kártik évada, kishúgom, igen, a kártik jött el, ragyogó fényességgel meg útra kelt istenek nyomot nem hagyó lépteivel". Raja Rato mítoszteremtő művészettel India történelmének legragyogóbb, legizgalmasabb és legtragikusabb lapjait eleveníti fel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!