SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Két asszony Kínából

: Két asszony Kínából

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Kínai irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világkönyvtár

Terjedelem:

325 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Hallom, ahogy az agyam újra beszél, úgy látszik, az agyamban lakik egy másik agy is. Két különálló agyam van: az egyik beszél, a másik hallgatja." - A két kínai asszony közül a "másik" mondja ezeket a szavakat, rádöbbenve öntudata kettéhasadására, megsejtve személyisége tragikus meghasonlását. Mert a címben szereplő két asszony-Eperfa és Barackfa- a történelem présében szenvedő, küzdő egyetlenegy emberi lény két énje. A tizenhat éves Eperfa kisasszony 1945-ben a háború elől és a szülei között dúló háborúság elől menekül, evezős bárkán, Csunking, a háborús főváros felé. Négy évvel később Pekingbe menekül, majd onnan immár családosan Tajvanra. Naplójábán rögzíti menekülései történetét, az emberi kiszolgáltatottság szívszorító dokumentumait. Távoli világról ad hírt az Amerikában élő kínai írónő, Nie Hua-ling regénye, s az egzotikus, furcsa, döbbentes élettörténetben mégis felfedezhetünk valamit , ami nagyon ismerős: a történelmi fordulatok közepette tájékozatlanul és tehetetlenűl vergődő embert.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!