SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Kilenc és kilenced

: Kilenc és kilenced

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Latin-amerikai irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

217 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Milyen esélyei vannak az olyan prózának, amely - szándékai szerint - lemond a logika, a cselekmény és az időrend törvényeiről, ennélfogva az időről - valami örök jelen kedvéért - a térbeli perspektíváról - a primitív festészet torlódó előterei kedvéért - és természetesen mindenféle helyi színről, festőiségről? Erre a - Beckett és a francia "új regény" után veszedelmes - kalandra vállalkozott a brazil Osman Lins (1924-1978), amikor világszerte ismert sikeríró honfitársai - Amado, Verissimo, Guimaraes Rosa - mellett, a Kilenc és kilenced-del (1966) a kísérlet irányába terelte a maga és hazája elbeszélő művészetét, és ezzel maga is belépett a külföldön is jól ismert sikerírók sorába. De hiába szólnak ezek a matematikai szerkezetű novellák magányról, elidegenedésről, a személyiség válságáról, a lét bonyodalmairól, hiába árad belőlük valami szelíden vigasztalan sztoikus életbölcselet, mégis egy valóságos és elmaradottságával is modern Brazília társadalmi környezetébe ágyazódnak, és egy nagy ország, az ember, az élet, a mindenség kozmikus távlatait ragyogtatják fel - talán Lins szándékai ellenére - a valóság megkapó költészetével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!