SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Kincsesládikó. Válogatott történetek a Rajna-vidéki Házibarát kalendáriumának évfolyamaiból

: Kincsesládikó. Válogatott történetek a Rajna-vidéki Házibarát kalendáriumának évfolyamaiból

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Adoma, aforizma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

303 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963142099x

tartalom:

"Ahogy a kalendárium-évszámok haladnak előre, az ember is egyre érettebb lesz. Az ember igen - az emberiség nem." Johann Peter Hebel Nagy írók rajongtak ezért a könyvért: Goethe, Tolsztoj, Kafka, Heidegger, Canetti. Pedig a Kincsesládikó "csupán" kalendáriumtörténeteket tartalmaz. De az az egyszerű és emberi hang, amin Hebel megszólal, utánozhatatlanul egyszeri. Mintha egy asztalnál ülve, meghitt baráti körben mesélne a világ dolgairól. Derűs, közvetlen, és egy pillanatra sem veszti el az arányérzékét. Ezért aztán ahol anekdotázik, ott is mély értelmű. Ahol példázatos, ott is hétköznapian közeli. Ahol humoros, ott meg, mint kapszulában a multivitamint, rejtve adagolja a morált. És amikor már bőven túl jár a hihetőség határán, olyankor is mintha végig két lábbal állna a földön. Sorolja az emberi kiválóság példáit, de legalább annyira vonzódik a csavargókhoz, a koldusokhoz, a csínytevőkhöz. Tud megható is lenni, de sohasem érzelgős. Kevés szóval sokat mond, és mindig valami felejthetetlent. - Íme egy elbeszélő, akinek szívébe "belefér az egész világ".

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!