SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Kortársak és sorstársak

: Kortársak és sorstársak

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Színház Életrajz Humor

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Műhely

Terjedelem:

195 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Egy konferanszié emlékei életéről, pályájáról de főleg és elsősorban a műfajról, amelynek életét szentelte. A magyar kabaré hatvan-egynéhány évéből negyvenben ő is benne van. Ez a kötet az első húsz esztendő történetét rögzíti. Az emléksor ott fejeződik be, a felszabadulás első éveiben, amikor végleg eldőlt, hogy főfoglalkozásának a konferálást választja. Felvonultatja kortársait és sorstársait, kezdve Salamon Bélával, aki első tréfáját azzal adta vissza, hogy "magából sose lesz kabaréíró". Elmondja, milyen tanácsokat kapott a kezdet kezdetén Szép Ernőtől; hogyan akarta az Otthon-körben Nóti Károly lebeszélni a pályáról, s mit köszönhet "Nézzse Feketének" és a Népkabarénak. Felidézi emlékét az Andrássy úti és a Teréz körúti Színpadnak, úgyszintén a Bombabiztos és Disznólkodó kabarénak. Portrét rajzol a magyar kabaré feltalálójáról; két elődjéről, Nagy Endréről és Békeffy Lászlóról, akiktől átvette a konferálás stafétabotját. Megemlékezik írótársairól: Rejtő Jenőről, Lőrincz Miklósról, továbbá a magyar kabaré kiválóságairól: a kis-Rothról, Boross Gézáról, Herczegről és Komlósról, Radó Sándorról, Solti Herminről és másokról, akikkel pályafutása alatt összehozta a sors.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!