SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Lyhne Niels; Grubbe Mária

: Lyhne Niels; Grubbe Mária

Kiadás:

Budapest, 1911

Kiadó:

Révai Testvérek

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Dán irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Klasszikus Regénytár

Terjedelem:

403 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Részlet a műből: "Külső eseményekben szegény, szenvedésben eltöltött élet, - melynek belső gazdagságát néhány novella, egy kis kötet vers és két regény jellemzi, - annak az írónak az élete, kinek művészetéhez és nevéhez az új skandináv regény-irodalom fejlődése fűződik. Emeri alakokat teremtett, melyeknek emléke később is mindig meglátogat az élettől és hiábavaló küzdelmeitől visszariadó órákban, a lemondás erejétől szomorúan büszke perczekben, a lehangoltság lassú magára eszmélésében. Mintha hőseinek érzéseit az olvasó is átélte volna, oly rokonnak véli magát velük s önmagára ismer a Líhne gondolkodásában, mint egy századdal azelőtt a Wertherében. Honnan vette alakjait ez a nagy magános, hogyan ismerte meg úgy az embert és látott be lelkének titkaiba, az az ő titka maradt. Egyetlen asszony volt, akire az irodalmi érdeklődés rámutatott, mint a Boyené modelljére, de Jacobsen megczáfolta egy levelében: "Hogy emberek állanak alakjaim mögött, az természetes, de nem ismerheti föl őket senki; csak át tudom annyira alakítani modelljeimet, hogy tagjai, mire az én képembe jutnak, nem a modell tagjai többé."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!