SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Lynge szerkesztő

: Lynge szerkesztő

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Genius Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Norvég irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

168 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A külföldi irók hálásak lehetnek irodalmi smokkjainknak: ingyen és olvasatlanul népszerüsitik őket. Jó néhány éve pártfogolják már Hamsunt is; buzgón ámuldoznak hányatott életén s szerényen és jólértesülten ismételgetik könyveinek cimeit. És a biztos ösztönü olvasóközönség szivesen követte a dicsőségnek e csuf kis pionirjait: Hamsunt ma nemcsak forditják, de olvassák is. E siker titka igen egyszerü. A közönség elsősorban érdekességet keres, Hamsun körül pedig annyi romantikus mese bogozódott össze, amennyi tiz regényiró ércfedezetének is elég lett volna. És ezt az érdekességet csak fokozta az a szemléleti különbség, amely az olvasók zöme és a mélységből fölvergődött költő közt tátong. (Persze, a probléma, mint minden hasonló esetben, itt is a tehetség kérdésén fordult meg, de erre, Hamsun hatalmas képességeit tekintve, fölösleges kitérnünk.) Az irók, ha sokszor az élet legmélyebb rétegeiből bányásszák is ki alakjaikat, általában a maguk osztályának irnak. Hamsunt, a proletárt, ma még jobbára a polgárság olvassa, hisz e norvég költő szelid müvészete seholsem élezi ki annyira korunk szocilális ellentéteit, hogy a másik rend szemében elriasztó lehessen. De mesterségbeli nézőpontból egyenesen szerencsés ez a helyzeti szokatlanság: az iró, aki voltaképpen kivülről nézi a társadalmat, alakjait rendkivül tág és szabad távlatokba tudja állitani. Ezért érezzük mögöttük oly gyakran a természet végtelenségét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!