SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Májusvirág

: Májusvirág

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Spanyol irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

222 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Tombol az orkán, tajtékzik a tenger, a tarajos hullámokon, mint egy megriadt madár szárnya, ijesztőn vergődik egy halászbárka. Árboca eltörött, zászlója vihartépett, a néhány halászon már erőt vett a csüggedés. S a kormánykerék mellett az égzengés fülsiketítő robajában, dacolva a hullámok viharos csapásaival, rettenthetetlenül áll egy hatalmas alak: Retor, a megtestesült bosszú. Blasco Ibánez egy kis valenciai halásztelep életét írja le megrázó sorokban. A halásznép szokásait, lelkivilágát, a valenciai partvidék egzotikumát varázslatos színbe vonja. Ám a tengerben, mindannyiuk közös éltetőjében és megrontójában a szeszélyes démont, a vak bosszúvágyót személyesíti meg. Sorstragédiák színtere ez, nemzedékeken át tartó szakadatlan küzdelmeké. Falánk, alattomos ez a tenger, mégsem pusztán a dühöngő őselem. Vágyak, remények, illuziók megtestesítője, az egyszerű emberek szenvedéseinek, örömeinek, elfojtott életvágyódásának képletes kifejezője.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!