SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Mamita Yunai

: Mamita Yunai

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1955

Kiadó:

Új Magyar Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Latin-amerikai irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

158 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Innen-onnan három évtizede, hogy a costaricai San Juanban egy izgága, vérmes gépészinas valami apró sérelem miatt odavágta a nagykalapácsot a mestere orra elé (nem is éppen tapintatosan, mert doktort kellett hívni azon melegében), és elment világgá. nem jutott messzire: csak a kis közép-amerikai köztársaság atlanti partvidékéig. Elnyelte az őserdő, beállt banánmunkásnak. Talán sose hall róla többet a világ. 1951 augusztusában a berlini Világifjúsági Találkozón föltűnést keltő nyilatkozatban leplezte le hazája gazdasági és politikai viszonyait egy fiatal, alig negyven éves, de máris hírneves costaricai író, Carlos Luis Fallas. Ki sejtené benne azt a régi kicsapott gimnazistát, a szökött gépészinast, a börtönviselt banánmunkást, ha ő maga meg nem írná hánytatott élete egy-két érdekes részletét? Hogyan lett abból a féktelen, de melegszívű, forrófejű, de gerinces csavargóból az amerikai földrész társadalmi és emberi felelősségtudattól fűtött, ígéretes írólehetsége? Részben ezt monda el ez a könyv.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!