SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Marie Grubbe ; Niels Lyhne

: Marie Grubbe ; Niels Lyhne

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Dán irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A világirodalom klasszikusai

Terjedelem:

473 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630740087

tartalom:

Ibsen a XIX. század legnagyobb könyvének nevezte a Niels Lyhné-t, az "ateizmus bibliáját", Babits pedig "észak Flaubert-jének" a szerzőjét, Jens Peter Jacobsent (1847 - 1885), a tüdőbajban fiatalon elhunyt dán regényírót, akinek két, immár klasszikus regényét veheti most kézbe a magyar olvasó. Ma, amikor már sem az ateizmus, sem az erkölcsi konvenciókat félresöprő öntudatos szerelem vállalása nem számít forradalmi tettnek, a lázadás gesztusának, nagyobb figyelmet szentelhetünk Jacobsen prózaírói művészetének, rendkívül finoman megmunkált, érzékletes, zenei és festői eszközökkel kidolgozott stílusának, melynek révén joggal nevezhetjük az impresszionisztikus, szecessziós képvilágú próza egyik legjelentősebb európai mesterének. A késő romantika és a naturalizmus határmezsgyéjén Poe és Swinburne mellett van a helye, hatása, többek között Kafka és Rilke írásművészetére, a XX. században is jelentősnek mondható.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!