SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Mikulás a kenguruk szigetén és más mesék

: Mikulás a kenguruk szigetén és más mesék

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Mese Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

127 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631128482

tartalom:

"Mikor Prücsi három és fél éves volt, egyszer este, fürdés után így szólt: - Apu, mesélj! - Miről meséljek? - kérdeztem. - Az aranyalmáról - felelte -, de ne egy aranyalmáról, hanem kettőről. - No jó - mondtam én..." Így kezdődtek el az esti mesélések Prücsiéknél. Az esti meséket követték a lázmérős mesék, amikor Prücsi megbetegedett, aztán jöttek a tízperces mesék, még egyhetes mese is volt. Apu mesélt az aranyalmáról és egy aranyos óvodás pásztorfiúról, egy újdonatúj Hüvelyk Matyiról, aki túljárt a tizenkét rabló eszén, egy tengerész-Mikulásról, aki egy évig élt a kenguruk szigetén, amire a kengurugyerekek nagyon büszkék voltak. Aztán mesélt három, Állatkertből szökött csacska majomról is. Márkus István kiváló tehetséggel ötvözi a népmesei elemeket a mai életből, a gyerek tapasztalataiból szerzett élményanyaggal, szókinccsel. Meséi - melyek Hegedűs Istvánnak, a népszerű grafikusnak és karikatúristának eleven, játékos illusztrációival jelennek meg - újszerű színekkel gazdagítják a mai magyar gyermekirodalmat."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!