SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Misericordia

: Misericordia

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1919

Kiadó:

Révai Testvérek

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Spanyol irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Klasszikus Regénytár

Terjedelem:

237 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Spanyolországban az állandó mély vallásosság mellett a nagy hódítások korában a kalandvágy tobzódott, a nemes büszkeség fejlett ki, a mellett a háború nyomorúságai közepett s a későbbi hanyatlás idején a nyomor kísértett: koldusok tömege a városokban s titkolt szegénység a roskadozó palotákban. Ezt a világot rajzolta a gézengúz-é s kaland-regény híres őse, az ismeretlen szerzőtől eredő Lazarillo de Tormes élete (1554), mely egy szegény fiu, egy fiatal csirkefogó szenvedéseit és csínytetteit rajzolja, alattomos koldusok és zebrák papok közt, s egy koplaló, szegény nemes oldalán. Ez a kaland-regény nemcsak otthon, hanem, a spanyol irodalom világhódítása idején, megteremette hajtásait Európa-szerte: Ilyenek az angol irodalomban Thomas Nash és Richard Head egy-egy regénye: a francziából ide nyúlik egy gyökérszála Le Sage Gil Blas-jának, s a németből a Grimmelshausen Simplicissimus-ának. Ehhez a világirodalmi jelentőségű kis könyvhöz a koldus-élet rajza révén szemmel látható szál fűzi Galdós Misericordiá-ját, a legszebb koldusregényt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!