SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Murphy

: Murphy

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Ír irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világkönyvtár

Terjedelem:

272 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Murphy kelekótya, önimádó ír csavargó filozófus. Londonban él, és főként hintaszékében szeret ringatózni, révedezni. Strichelésből élő nagy szerelme, Célia megfenyegeti: le is út, fel is út, ha nem hajlandó dolgozni. Végül is egy kóbor indiai asztrológus horoszkópja hatására munkát keres. Sokáig eredménytelenül, de mindig pontosan érkezik haza, a városi börtön és a marhavásártér között található bérszobájukba. Közben Dublinban feltűnik Mrs. Counihan, aki életre-halálra szerelmes Murphybe, Neary, aki viszont reménytelenül szerelmes e hölgybe, Willie, aki súlyos alkoholista, de megszervezi és nyélbe üti a dolgokat. Londonba jönnek, hogy a "rettenetes és csodálatos" Murphyt megtalálják. Ő viszont nem kerülheti ki "végzetét": egy elmegyógyintézetben lesz ápoló. A sorssal éppúgy reménytelen sakkjátszmát folytat, mint az egyik elmebeteggel. Ám mindkettőnek hamarosan vége szakad... De a többi már derüljön ki a regényből.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!