SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Önelemző és elméleti írások

: Önelemző és elméleti írások

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Íbisz

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Portugál irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

212 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639294071

tartalom:

"Különös, többhangú költészete és A kétségek könyvének lírai szövegdarabkái révén már jól ismeri Fernando Pessoa egy másik arcát mutatjuk be jelen válogatásunkban. A 20. század egyetemes mércével mérve is egyik legnagyobb költőjéről kevesen tudják, hogy számos szépirodalmi alkotást (köztük detektívregényeket), drámákat és drámatöredékeket, és több ezer oldalnyi levelet, önelemző és elméleti írást hagyott maga után, amelyek új színekkel gazdagíthatják a róla eddig kialakult képet. Az 1991-ben megjelent Nemzet, Emberiség, Isten című válogatásban Pessoa elméleti írásainak egy részét már megismerhette a magyar olvasó. Jelen kötetünket úgy állítottuk össze, hogy a korábban közölt szövegek egy részét elhagyva, s a már megjelenteket kiegészítve, olyan írásokat adunk közre, amelyekből ki rajzolódik életét és művészi kiteljesedését tudatosan egy célnak, a portugálok vezetésével létrejövő "ötödik birodalom" eszméjének alárendelő művész alakja és eszmevilága, aki lángelméjére ráébredve, kész volt arra, hogy vállalja a portugál nemzet fölemelkedését megéneklő váteszi költő szerepét."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!