SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Orcád verítékével

: Orcád verítékével

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Balti irodalom

Terjedelem:

584 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

E regény Európa-szerte sikert aratott és egyszeriben ismertté tette az észt Anton Tammsaare nevét. A történet a múlt század utolsó negyedében játszódik. Hősei néhány észt paraszttanya lakói. Az ő életük nagy sorsfordulóját, az évszázados hagyományok, a régi életrend összeütközésekkel, teli, fájdalmas, de kikerülhetetlen megváltozását beszéli el az író. Az apák életével: a lápos, mocsaras földdel, a napról napra megújuló küzdelemmel, az évszázados szokásokkal, paraszti versengéssel, gyűlölködéssel, a biblia konokul ismételgetett igéivel, az örömtelen hétköznapok végtelenjével, s a magányos, megkeresedett öregkor fenyegető árnyával szakít az új század fordulójára érve az észt parasztság fiatal nemzedéke, és kíméletlen őszinteséggel az apák szemébe mondja: ez a föld, ez az örökkön ismétlődő, verejtékes, céltalan küzdelem, ez az elmaradottság többé nem kell. Ezt a nagy átváltozást mutatja be Anton Tammsaare realista hagyományokat követő, sok színű regényében, amely drámáival, líraiságával, bőven áradó humorával a paraszti élet teljességét tükrözi.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!