SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Sukaszaptati. A papagáj hetven meséje a csalfa asszonyokról

Sukaszaptati. A papagáj hetven meséje a csalfa asszonyokról

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Indiai irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

249 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A papagáj hetven meséje a csalfa asszonyról melyet azért mond el, hogy egy különösen szép asszonyt visszatartson a csalfaságtól. A papagáj a bölcsesség megtestesítője ebben a különösen, régi és távoli világban. Ügyes fondorlatokról beszél, de valójában arra a számtalan veszélyre kívánja felhívni úrnője figyelmét, amelyeknek ki van téve a hitvesi hűséget megszegő asszony. A kedves keretmesébe foglalt hetven történet sajátos tanítómese tehát, mely azonban a mai olvasónak nem csak a példázatokat, hanem elsősorban a XIII. század táján élt ind társadalomnak hiteles és eleven képét nyújtja. Állatok, mesebeli lények, tündéri szépségű, buja érzékiségű asszonyok, fejedelmek, bölcsek, tolvajok népesítik be ezt a világot, melynek színessége, tarkasága azonban végtelen sivárságot takar: a fejlődésében megrekedt társadalom szegényes életviszonyait, emberi leszűkítettségét. Talán ezért röpköd oly buján a nyelvi és érzéki fantázia e történetekben, miként minden ország népmeséiben is: a sivár élettel szemben eleven és színes a mesék, a csodák világa.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!