SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Szégyen

: Szégyen

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Indiai irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

413 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630748681

tartalom:

"Egyszer volt, hol nem volt, volt két család, amelyek közös végzetét még a halál sem választhatja széjjel. Mielőtt hozzákezdtem, azt hittem, szinte kizárólag hímnemű lesz a mese, nemi versengésről, ambíciókról, hatalomról, pártfogásról, árulásról, halálról, bosszúról szóló szép saga. De lám, mintha a nők kerekednének felül, gyújtópontba menetelnek a perifériáról, s követelik, mondjam el az ő tragédiájukat, komédiájukat, történetüket is, arra kényszerítenek, hogy mindenféle kígyózó bonyodalmakon vezessem keresztül mesém fonalát, s hogy "férfias" cselekményemet mintegy megtörve lássam és láttassam a "nőies" fordított oldal prizmáján át. Úgy tűnik, a nők pontosan tudták, mit is akarnak - azt, hogy történetük magyarázza meg, sőt foglalja magába a férfiakét. Öltés nélküli viselet az elnyomás köntöse, a társadalmi és nemi szerepek tekintélyelvűen megszabó társadalmak, amelyek a becsület és a magántulajdon tűrhetetlen terheivel nyomorítják le asszonyaikat, bőséggel tenyésztenek másfajta elnyomást is. S másik felől: a diktátorok - legalábbis a nyilvánosság előtt, mikor mások nevében beszélnek - mindig puritánok. Kiderül tehát, hogy az én "férfias" és "nőies" cselekményeim végül is ugyanazt a történetet jelentik. Remélhetőleg nem kell külön mondanom, hogy a legelnyomóbb rendszer sem tud minden nőt elnyomorítani. Pakisztánról köztudomású - és hitem szerint méltán az - hogy asszonyai sokkal megkapóbbak, mint a férfiai... a láncaik azonban korántsem fiktívek. Valóságosak. És egyre súlyosabbak. Ha egyvalamit elhallgatsz, elhallgatod azt is, ami belőle következik. Végül pedig fölrobban az egész, mindenestül."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!