SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Török elbeszélők

Török elbeszélők

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Török irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

542 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Memduh Sevket Esendaltól, aki, ha élni, most lenne kilencvenéves, az ötvenéves Oktay Akbalig - majdnem hetven esztendő elbeszéléseiből válogatott a kötet összeállítója. A közölt elbeszélések nem csupán a török irodalom jeles képviselőit mutatják be, hanem arra is törekedtek, hogy felrajzolják a hetven esztendő egy-egy jellegzetes momentumát is. S ez a világ talán már semmit sem mutat meg a törökökről olykor még bennünk élő regényes képből. Mintha nyomtalanul eltűntek volna a szultánok, vezírek, pasák palotái, mintha végleg kihunyt volna a hatalmas oszmán birodalom ragyogása. De ha a huszadik század török elbeszélői meg is fosztották a török élet ábrázolását a romantika hazug, egzotikus díszeitől, és az elénk táruló élet a dolgozó nép nyomorúságát, a szegények kegyetlen sorsát mutatja, mégis tele van ez a világ különös sorsok fényével. S bár a huszadik századi török irodalom témáiban és problémáiban a harmincas évek magyar irodalmát idézi, és a török írók egyéni sorsában is sok a rokon vonás az elnyomás éveiben dolgozó magyar írók életével, mégis legtöbb írásukat áthatja az életöröm, az életet adó munka, az egyszerű, tiszta élet, a szerelem költészete."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!