SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Történészek a kereszten avagy az áldozatok bosszúja. Regény a román történelemhamisításról

: Történészek a kereszten avagy az áldozatok bosszúja. Regény a román történelemhamisításról

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Püski Kiadó

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Románia története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

548 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637845615

tartalom:

"A regény alapszituációja: hét történész a román nép első igazi történetét közvetlenül az 1989. decemberi fordulat után, 1990. január 3-án kezdi el írni. Munkájukat addig folytatták, amíg az új hatalom engedte. 1990. május 8-ig... Könyvük anyagát egyikük szerencsére kijuttatta Nyugat-Európába." A mű elősorban egy vita története, amely a román történettudomány legfontosabb elveit ütközteti: nyilvánossá lehet-e tenni az igazságot, el tudja-e viselni a nemzettudat a dáko-román kontinuitás-elmélet elvesztését, vagy sem? "Ha nem válik román közönség előtt nevetségessé az a politikus, aki előszedi a történelemhamisítás lomtárából a jól bevált jelszavakat a kétezer éves román államiságról, a románság erdélyi őshonosságáról és más bombasztokat pufogtat, akkor Romániában valódi demokrácia sosem lesz. (...) Ha nem teremtjük meg a valódi román történelemtudományt, akkor a román nemzetté válás nem fejeződik be, s a Románia-kísérlet megbukik, a román nép szánalmas agónia után kimúlik." "Nincs szüksége a román nemzetnek arra a történelemkönyvre, amelyet önök a román nemzet első valódi történetének neveznek. (...) Sikereit a mi nemzetünk nem az igazságra hivatkozva érte el. S ha győzedelmeskedhetünk hazugságra hivatkozva, akkor a hazugság Istené és az igazság a Sátáné." "Csak egyetlen járható utunk van: meg kell tanulnunk együtt élni az igazsággal. Meg kell tanítanunk népünket együttélni az igazsággal."

leírás:

Ceruzával aláhúzogatva.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!