SZÉPIRODALOM / Regény, elbeszélés kategória termékei
Vágyak és szenvedések Kelet fátyola alatt

: Vágyak és szenvedések Kelet fátyola alatt

Kiadás:

Budapest, 1927

Kiadó:

Közérdekű Könyvek Kiadóhivatala

Kategóriák:

Regény, elbeszélés Életrajz Közel-Kelet Iszlám

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

166 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A fordítónak nincs más kötelessége, mint hűen tolmácsolni mindazt, amit a mű szerzője mondani akar. Ehhez nem elég azonban a szavak rideg átültetése, és ezért a fordító csak akkor végzett jó munkát, ha az írónak azokat a gondolatait és érzéseit is tolmácsolja, amelyek kifejezésére sohasem elégséges a grammatika és a nyomdatechnika, ha tolmácsolni tudja a szellemet, amely átszövi és körüllengi a holt betűket és szavakat, de amelynek visszatükrözésére ezek egyedül nem alkalmasak. Ennek a feladatnak a teljesítését megkönnyítette számomra az a körülmény, hogy közel két évtized óta sokat barangoltam a Keleten, megcsodálva ennek színpompás külsőségeit, fürkészve misztikus belső életét. Be kell azonban vallanom, hogy amikor a mohamedán élet szokásainak és törvényeinek vegyelemzésével iparkodtam megközelíteni a keleti psychét, idegenebb és távolabbfekvő lett ez számomra, mint volt akkor, amidőn kutatására elindultam."

leírás:

A szerző az ottomán császári hercegné.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!