TÖRTÉNELEM / Régészet kategória termékei
A kősivatag titka. A Nazca-vonalak

: A kősivatag titka. A Nazca-vonalak

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Régészet Dél-Amerika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Gyorsuló idő

Terjedelem:

107 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632716663

tartalom:

Valamikor az 1920-as években repülőgép szállt át a Nazca és az Ingenio folyó által határolt perui kősivatag fölött. A pilóta egykedvűen pillantott végig a lakatlan, kopár földön, amikor hirtelen mértani pontossággal rajzolt háromszögek, négyszögek, különféle hosszúságú vonalszakaszok és hatalmas állatábrák kusza összevisszaságára lett figyelmes. Kik és mikor "rajzolták" mindezt? És mi célból? E kérdések sok kutatót és tudóst nem hagytak nyugodni: történészek, csillagászok, matematikusok és régészek foglalkoztak éveken, sőt évtizedeken át a különös vonalak rejtélyével. Számos magyarázat született, még Daniken is megszólalt: "a kősivatagot nem emberi kéz vonalazta be". Egy budapesti térképész, Zelkó Zoltán olyan elmélettel állt elő, amelyet számítások és mérések egész sorozatával volt képes hitelesíteni. Állítása szerint a vonalrendszer egy hajdani hatalmas civilizáció térképe. A "térkép-koncepció" azóta bejárta a világot. Cikkek, tanulmányok, filmek népszerűsítették, vitatták és ünnepelték. És most már a másik kérdésre is választ vártak az érdeklődők: miért volt szüksége az inkák előtti, ún. nazca-kultúra emberének a világ legnagyobb térképére? Elgondolása természetesen erről is van a szerzőnek, a bizonyítás azonban a régészeti és kultúrtörténeti kutatások feladata.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!