TÖRTÉNELEM / Régészet kategória termékei
Az Aranyhorda földjén

: Az Aranyhorda földjén

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Régészet Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

134 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632812859

tartalom:

A középkor századaiban Európa és Ázsia pusztáin a nomád népek több hulláma söpört végig: hunok, avarok, kazárok, bolgárok, besenyők, kunok, majd Dzsingisz kán hadai és az Aranyhorda. Miért voltak ezek a vad törzsek olyan erősek és legyőzhetetlenek, miért rettegett tőlük a civilizált Európa? Mivel magyarázhatók az ázsiai nomád népek rendszeresen megismétlődő betörései? Rögtön beleütköztünk ezekbe a kérdésekbe, mihelyt kutatni kezdjük a pusztai nomád népek történetét. G. A. Fjodorov-Davidov, az Aranyhorda történetének, régészetének, érméinek neves szakembere, számos ásatást folytatott a délorosz pusztaságon, mely a középkorban e nomád népek otthona volt; felkeresett sok olyan múzeumot, amelyben összegyűjtötték a nomádok sírszobrait vagy egyéb emlékeit. E könyvében igen érdekesen ír a különböző török nyelvű nomádokról, beszámol életmódjukról és történetükről, ismerteti bálványaikat és halomsírjaikat, váraikat és városaikat. Hasonlóképpen színes leírást ad a mongolokról, akik e török nyelvű népeket leigázták, és az Aranyhorda nevű államalakulatot a 13. században létrehozták. Sok egyéb forrása mellett a szerző gazdagon merített a Volga alsó folyásának vidékén, az Ahtuba-folyó mentén folytatott ásatásainak eredményeiből.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!