TÖRTÉNELEM / Régészet kategória termékei
Az ősi Chorezm

: Az ősi Chorezm

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1947

Kiadó:

Hungária Könykiadó

Kategóriák:

Régészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

334 p., ill., 1 mell.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Tolsztovnak, a szovjet történettudomány egyik kiemelkedő képviselőjének "Az ősi Chorezm"-ről írt könyve érdekes, tanulságos, sőt alapvető fontosságú olvasmány. Írója érdekfeszítően számol be azokról a kutatásokról, amelyeket a szovjet tudósok Belső-Ázsiában, az Aral-tó és a Káspi-tó körzetében végeztek. E kutatások a belsőázsiai történelem egyik nagy kérdését világítják meg: milyen társadalom, milyen kultúra emlékét őrzik az Aral-tó környéki sivatag homoktengerébe merült homok: Tolsztovnak és tudóstársainak kitartó, évtizedes munkával sikerült felszínre hozniuk és megfejteniük a chorezmi társadalom többezeréves fejlődésének maradványait. Az olvasó szemei előtt feltárul Chorezm lakóinak osztálynélküli társadalma, majd ennek bomlása után egy hatalmas, öntözéses földművelésre alapozott rabszolgatartó állam, mely a görög és római kultúrának volt kortársa s mely az európai népekkel egyidőben fejlődött feudális birodalommá, a XIII. század elején elért egy kibontakozóban lévő "belsőázsiai reneszánsz" küszöbére, ekkor azonban a tatárok pusztító támadása végetvetett fejlődésének, elpusztult a hatalmas csatornahálózat, az egész virágzó társadalom s nem maradt belőle több, csak számtalan homokborította rom és a nép ajkán egy elnevezés: "egykor öntözött földek"... Melléklet: Chorezm és a szomszédos körzetek vázlatos régészeti térképe.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!