TÖRTÉNELEM / Régészet kategória termékei
Életem, kalandjaim. Önvallomások [Reprint]

: Életem, kalandjaim. Önvallomások [Reprint]

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Háttér Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Régészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

345 p., 16 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638128690

tartalom:

A régészetnek kevés olyan népszerű alakja van, mint Heinrich Schliemann. Alexander Stoll, Schliemann pályafutásának kiváló ismerője válogatta és állította össze a nagy kutató önéletrajzi visszapillantásaiból, naplójegyzeteiből és leveleiből e kötetet. Az írásokból kitűnik, hogy Schliemann milyennek látta saját életét és korát. A mű első része Schliemann önéletrajzát közli, melyben a későbbi tudós leírja gyermekkorát és kereskedőéveit. Az amerikai és kelet-ázsiai útinapló részletei már a "befutott" üzletember élményeiről, észrevételeiről és benyomásairól szólnak. A negyedik gyűjtésben az olvasó elé kerül Schliemann-nak 1868-tól a halálát megelőző időkig ifjúkori barátjához, Rusthoz intézett 69 levele. Az olvasó e részletekből megismerheti a kiváló emberi képességekkel megáldott kutatót, kinek tudományos eredményei talán már túlhaladottak, de jelentősége mégsem homályosult el, mert a régészet hőskorának úttörője volt. Törhetetlen akaratereje, vasszorgalommal megszerzett nyelvtudása, önfeláldozó emberszeretete és a tudomány iránti rajongása ma is példakép."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!