TÖRTÉNELEM / Régészet kategória termékei
Elsüllyedt legendák

: Elsüllyedt legendák

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Kozmosz

Kategóriák:

Régészet Ifjúsági Monda

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

114 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963211728x

tartalom:

"Mi lehet a magyarázata annak, hogy az özönvíz legendája szinte minden egyes ókori kultúrában, fennmaradt írásos emlékben, egymástól függetlenül és nagy földrajzi, időbeli távolságok ellenére is megtalálható? Nem tudjuk, véletlen vagy pedig egy magas fokú műveltség eredménye, hogy a maják a Föld Nap körüli körforgásának idejét tízezred napnyi pontossággal ismerték, a sumerek a Hold keringési idejét 0,4 másodperc pontossággal állapították meg, s az év időtartamának kiszámításában mindössze 3 másodpercet "tévedtek" a napjainkban a legpontosabb tudományos mérésekkel megállapított adatokhoz képest. Az izgalmas és érdekes kultúrtörténeti adatokat felsorakoztató könyv feladja a leckét a szakembereknek; az íróknak, művészeknek, olvasóknak pedig merész, a fantáziát is megmozgató hipotézisei jelenthetnek kalandos utazást az emberiség múltjának kiemelkedő csúcsai körül."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!