TÖRTÉNELEM / Régészet kategória termékei
Elsüllyedt világok

: Elsüllyedt világok

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1950

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Régészet Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

136 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A történelmi ismereteknek talán egyik területe sem olyan vonzó és érdekes, mint az ásó tudománya, az archeológia, mely réges-rég elsüllyedt városokat, sokszor nyomtalanul eltűnt kultúrákat hoz felszínre. Első művelői, a régészeti tudomány megalapítói kalandokban bővelkedő, hősies küzdelmet vívtak a természettel, az elemekkel, az emberekkel. A régészetnek erről a hőskoráról számol be alapos tájékozottsággal és ritka elevenséggel White könyve. Lapjain megelevenedik Trója legendás vára, Minosz krétai király labirintusa. Szinte szemünk előtt emelkedik ki az évezredes homokréteg alól a fáraók temetővárosa, Tut-Ankh-Amen aranykoporsója és mesés értékű kincsei. A kutatókkal együtt éljük át az asszír és babiloni kultúra feltárásának feszült izgalmát, hatolunk be Közép-Amerika áthatolhatatlan őserdőibe, hol évszázados álom után újraélednek a "Tollas kígyó" templomai és a legyőzött, kiirtott, inkák városai. Ezek az archeológusok csak a tudomány alapjait rakták le. A szovjet archeológiai tudomány volt az, mely ez alapokra a modern archeológia hatalmas épületét emelte. Harmatta János bevezető tanulmányából megtudjuk, hogy a szovjet archeológia dolgozta ki és érvényesíti a gyakorlatban is azt az új tudományos módszert, mely nemcsak a régi népek anyagi kultúráját kutatja, hanem rekonstruálja társadalmuk szerkezetét és ideológiájukat is. A szovjet archeológus már nem bízza magát a véletlenre, a források alapos előzetes tanulmányozásán kívül felhasználja a modern technika eszközeit is, úgyhogy rövid idő alatt hatalmas területek régi kultúráját emelte ki az ismeretlenvég homályából és olyan eddig ismeretlen összefüggésekre derített világosságot, amelyek bámulatba ejtették az egész világ történészeit."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!