TÖRTÉNELEM / Régészet kategória termékei
Északi sziklarajzok

: Északi sziklarajzok

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Régészet Skandináv országok története Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

180 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632807634

tartalom:

A szerzőt a magyar olvasóközönség már megismerhette Ember és művészet és Az öltözködés művészete című könyvei alapján, amelyek ugyancsak a Gondolat Kiadó gondozásában jelentek meg magyar nyelven. Legújabb kis képeskönyvében, melyet ugyancsak friss szellemű, ötletgazdag ismeretterjesztő módszere jellemez, Brody Johansen egy nálunk szinte teljesen ismeretlen korszak és terület műalkotásait, a Skandináv félszigeten található ősi sziklarajzokat, kőbe vésett, faragott képeket mutatja be, mintegy 260 illusztráció kíséretében. A kitűnő művészettörténész i. e. 6000-től i. sz. 1000-ig terjedően végigkíséri a rajzok fejlődését a nomád vadászok mágikus célzatú állatképeitől a letelepedett őslakosság mitikus jelrajzain keresztül a viking harcosok runa-feliratos, az északi germán mitológia világát idéző sziklarajzaiig. Igen gyakran a történelemből, irodalomból, más földrészek, égtájak műalkotásaiból, vagy még élő néphagyományokból vett példák analógiák segítségével igyekszik magyarázni a sokszor csak néhány vonalból álló vésetek, megkopott faragások rejtélyes értelmét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!