TÖRTÉNELEM / Régészet kategória termékei
Mezopotámia. Ősi civilizáció és kultúra a Tigris és az Eufrátész mentén

: Mezopotámia. Ősi civilizáció és kultúra a Tigris és az Eufrátész mentén

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Régészet Egyetemes történelem Közel-Kelet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

313 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632810481

tartalom:

Josef Klima könyve az ókori Mezopotámia művelődéstörténetének nagyszabású öszefoglalása. Az időszámításunk előtti 4. évezredtől kezdve végigvezeti az olvasót a Tigris és az Eufrátesz vidékének történelmén, egészen az i.e. 6. századig, az újbabilóniai birodalom letűnéséig. Ahogy olvassuk a könyv fejezeteit, nyomon követhetjük az ókor legrégibb civilizációjának kibontakozását és fényes kiterjedését. Klima könyvéből megismerjük a Folyamköz történetét, népeit, e népek: a sumerek, akkádok, asszírok társadalmának felépítését, gazdálkodásuk különböző ágazatait, különösképpen a földművelést és az egyes mesterségeket, a kereskedelmet, a pénzforgalmat és a bankrendszert, a diplomáciát, a hadművészetet, a hitvilágot, a szellemi életet, az írást, az oktatási rendszert, a jogalkotást, a tudomány különböző területein, a matematikában, a csillagászatban, a z orvoslásban stb. elért eredményeket, az irodalmat, a művészetet, az építészetet. Mindennek alapján képet alkothatunk az emberiség fejlődésének egyik nagyszerű korszakáról.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!