TÖRTÉNELEM / Régészet kategória termékei
Ur városa és a vízözön

: Ur városa és a vízözön

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Officina

Kategóriák:

Régészet Közel-Kelet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Officina Könyvtár

Terjedelem:

122 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Ebben a könyvben megkísérlem közérthetően ismertetni azt a munkát, amelyet a British Museumnak és a Pennsylvániai Egyetem Múzeumának közös expediciója végzett az elmúlt hét év folyamán Ur-ban. Az ásatások eredményei általános érdeklődést keltettek és több oldalról elhangzott érdeklődésekre felelet, hogy erre a beszámolóra vállalkozom. Ilyenfajta expedició eredményeinek közzététele nagyon hosszadalmas: eddig egyetlen kötet jelent meg belőle, az Al-Ubaid-ról szóló, és sok idő telik még el, amíg az összes kötetek elkészülnek. Közben egyre nő a tudnivágyók tábora. Évi jelentéseink sem mindenki számára férhetők hozzá és ezek túlságosan részletezők az átlagosan tájékozott olvasó számára. Viszont ujsághírek, amelyek a munka egymásra következő fázisairól számolnak be, rövidéletűek és így nem adnak összefüggő képet. A sumérokról szóló könyvemben ugyan elmondottam sok mindent erről a feledésből új életre keltett népről, de expediciónk lefolyásáról és eredményeiről nincs még összefüggő beszámoló. Ezt a hiányt kísérlem meg itt pótolni, és bár ez a kis könyv nem szándékozik elébevágni azoknak a publikációknak, melyek egyszer mégis csak megjelennek és közelítőleg sem tartalmazza azt az anyagot, amely már eddig is az Antiquaries Journal beszámolóiban megjelent, mégis kielégíthet mindenkit, aki tudni szeretné, mit végzett expediciónk eddig és aki további munkánkat is figyelemmel akarja kísérni."

leírás:

Gerince hiányzik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!